Hír

Aranyérmes hölgyek, ha nyaralnak

  • 2023.08.17

Augusztus közepe. A korosztályosok még, a felnőttek már nem versenyeznek. Legjobbjainknak ez a időszak a pihenésről szól. Ezúttal világbajnok női kardozóink mesélnek a nyaralásukról. 

Az edzőtáborok lassan elkezdődnek a fiataloknak, a felkészülés elstartol a 2023/24-es szezonra. A legjobbak, a felnőttek ugyanakkor most fejezték be évadukat, számukra ez az időszak a feltöltődésről, a pihenésről szól. Világbajnokainkat kérdeztük arról, mi történt velük a sikeres milánói vb óta, miként zajlik pihenésük, illetve mikor kezdik meg felkészülésüket a következő időszakra. Ezúttal női kardozóink “osztották meg nyarukat” honlapunkkal. 

Festői fotó...

Battai Sugit Debrecenben, azaz otthon értük utol, igaz, járt már másutt is…: “Aktívan és vidáman, boldogan teltek a napjaim a világbajnoki címvédés óta. Nem sokkal azután, hogy hazaértünk Milánóból, mentünk is vissza Olaszországba, igaz, ezúttal vívás helyett nyaralás szerepelt a programban. Azóta itthon vagyok, családommal, barátommal, barátaimmal töltöm az időt. Azért a mozgás középpontban van, rendszeresen futok, előző nap pedig éppen a Tisza-tavon kajakoztam. Szeptember közepén kezdődik majd a felkészülés, ha jól tudom, a lányokkal közösen, ausztriai edzőtáborban.”

A mankó nem Vincének kell, ő csak segít az édesanyjának.

Márton Anna a milánói vb óta a kisfiával, a térdével és a viharral foglalkozott: “Nem sokkal azután, hogy hazaértünk, jött az a hatalmas vihar, ami teljesen elöntötte a házunkat. Gyakorlatilag mindenünk elázott, azóta is próbálom helyrehozni az állapotokat. Vincét ez, persze, nem zavarta, már nagyfiú, elmúlt egy éves, igyekeztem vele minél több időt eltölteni a világbajnokság óta. A nyaralás, az most elmarad, mivel éppen indulok Stuttgartba, ahol két térdműtét vár rám, a szalagpótlás majd októberben lesz, utána kezdhetem el ismét a gyógytornát. Nagyjából úgy tervezem a szezonomat, mint tavaly, jövő év elején már ismét versenyezni szeretnék.”

Igazi műalkotások. Pusztai Liza a Pradóban.

Pusztai Liza a hazaérkezés napján már repült is tovább: “Valahogy úgy alakult, hogy reggel érkeztem haza Milánóból világbajnokként, és este már indultam is tovább. Madridba utaztam, ahol néhány nagyon szép napot töltöttem el. Utána hazajöttem, élvezem a nyarat és a pihenést, találkozom a barátaimmal, szóval jól telnek a napjaim. Tervezek még egy utazást is a vívószezon kezdete előtt, de azt még nem találtam ki, hogy hová megyek… Ami biztos, hogy szeptember második felében majd Ausztriába, ahol kezdődik a fizikai edzőtáborunk.”

Lucát betegsége okán "felmentettük" a fotóküldés alól. Ezzel a képpel kívánunk neki jobbulást!

Szűcs Luca kissé rekedtesen kezdett mesélni nekünk, ugyanis a nyár közepén alaposan megfázott: “A Sziget fesztiválon jártam, vélhetően ott sikerült így megfáznom, úgyhogy ezekben a napokban leginkább otthon kúrálom magam. Előtte azért élveztem a nyarat, külföldön nem jártam, de voltam erre-arra, azzal a remek érzéssel, hogy kétszeres világbajnok vagyok. Néhány napos kiruccanást még tervezek, csak előbb sikerüljön meggyógyulnom… Aztán szeptember közepétől kezdődik ismét a közös munka!”



További híreink

Aktuális

A női kardcsapat fantasztikus címvédése után a magyar válogatott 3 arany- és 1 bronzéremmel, minden idők egyik legjobb világbajnoki teljesítményével zárta a világbajnokságot, gratulálunk!

Eseménynaptár

X


Live stream


 Élő eredmények  







Támogatóink