Hír

Szilágyi Áron Szent István-rendet kapott

  • 2023.08.20

A legmagasabb magyar állami kitüntetésben részesült a háromszoros olimpiai és háromszoros világbajnok Szilágyi Áron. Novák Katalin az állami ünnepen, Esztergomban méltatta klasszisunkat. 

Harmadik magyar sportolóként, Egerszegi Krisztina és Polgár Judit után, első férfi sportolóként kapta meg Szilágyi Áron a legmagasabb magyar állami kitüntetést, a Szent István-rendet. Mellette Karikó Katalin, kutatóbiológus részesült hasonló kitüntetésben augusztus 20-án. 

Novák Katalin köztársasági elnöktől vette át a kitüntetést Szilágyi Áron.

A kitüntetést Novák Katalin köztársasági elnök adta át Áronnak az esztergomi királyi palota nagytermében. “Egy nemzetnek szüksége van példaképekre, olyanokra, akikkel egy nyelvet beszélünk, akikkel közös a történetünk. Olyan példaképekre, akik olyanok, mint mi, mégis többek, jobbak nálunk. Akik a közösségért dolgoznak, a munkájukat pedig szolgálatnak tekintik. Ilyen hősöket, példaképeket köszönthetünk ma.” - mondta az elnök asszony. 

Szilágyi Áronról a köztársasági elnök kiemelte a Stipendium Peregrinum programhoz való csatlakozását. Mint mondta, Áron vállalta, hogy személyesen támogatja, segíti a fiatal tehetségeket. Példamutató abban is, ahogy Fair Play-díjasként az ellenfeleivel bánik, amilyen tisztelettel fordul a másik felé.

A Magyar Vívó Szövetsg ez úton is gratulál Szilágyi Áronnak a kitüntetéséhez. További híreink

Aktuális

A női kardcsapat fantasztikus címvédése után a magyar válogatott 3 arany- és 1 bronzéremmel, minden idők egyik legjobb világbajnoki teljesítményével zárta a világbajnokságot, gratulálunk!

Eseménynaptár

X


Live stream


 Élő eredmények  Támogatóink