Hír

Nemzetközi edzőtábor Gödöllőn

  • 2023.08.23

Az újdonsült kard világbajnok Gémesi Csanád és edzője, Navarrete József nemzetközi edzőtábort szervezett Gödöllőre. Tíz nemzet közel száz fiatalja készül a város új vívócsarnokában és környékén.   

Sok pihenőt nem hagyott magának Gémesi Csanád. Világbajnok kardcsapatunk, úgymond, “neki nyerte” a világbajnoki aranyat Milánóban, mivel Decsi Tamás, Szatmári András és Szilágyi Áron korábban, egyéniben vagy csapatban már állhatott világbajnoki dobogó tetejére. A gödöllői fiatalember viszont most először. Azonnal tegyük hozzá: rengeteget tett érte. Korábban is rendkívül fontos láncszeme volt ennek a remek kvartettnek, és most is sokat tett hozzá az aranyhoz! 

Gödöllői csoportkép - elégedett résztvevőkkel, középen Csanáddal és Pepével.

Csanád ugyanakkor a MATE-GEAC “mindeneseként” - ő hívja így magát… - máris munkába állt. Ezúttal egy nemzetközi edzőtábort szervezett erre az időszakra, melyre többek között Ausztriából, Romániából, Németországból, Spanyolországból és több dél-amerikai országból érkeztek Gödöllőre, jobbára 14 és 19 év közötti vívók. 

Szilágyi Áron, Gémesi Csanád, Koch Máté, Szatmári András és Márton Anna az atlétikai világbajnokságon.

Világbajnok kardozónkat először az atlétikai világbajnokságról kérdeztük, ugyanis társaival közösen ott szurkolt az egyik versenynapon a Nemzeti Atlétikai Központban. “Nagy élmény volt, követni sem volt egyszerű a végét, annyi minden történt egyszerre. Gyerekként ott voltam a huszonöt évvel ezelőtti Európa-bajnokságon, de abból csak arra emlékszem, hogy nagyon tetszett, most nyilván más szemmel figyeltem mindent. De remek szórakozás volt, köszönjük ez úton is a meghívást!” 

Vezetői értekezlet, edzés előtt..

Ezt követően természetesen a gödöllői edzőtáborról is szívesen beszélt Gémesi Csanád: “Az egész rendezvénynek Navarrete József a lelke, a mindene, én a helyi szervezésben segítek. A szállás, az étkezés, az uszodaprogram ügyintézése az enyém, a ‘szakma’ és a nemzetközi kapcsolatok Pepére tartoznak. Még nincs két éve, hogy felavattuk az új termünket Gödöllőn, igyekszünk minél jobban kihasználni, ennek a része ez az edzőtábor is. A külföldiek mellett fontos számunkra, hogy magyarok is itt legyenek, és örömünkre szolgál, hogy több egyesületből érkeztek az edzőtáborba. Napi két edzés szerepel a programban, és a délutánt a szomszédos uszodában zárjuk, remélem, mindenki jól érzi magát nálunk.”

Gémesi Csanádtól azt is megtudtuk, hogy már csak néhány nap pihenője marad, elvégre közeledik a szeptember, háromgyermekes családapaként kezdődik az óvoda, az iskola, a 2023/24-es idényről nem is beszélve…További híreink

Aktuális

A női kardcsapat fantasztikus címvédése után a magyar válogatott 3 arany- és 1 bronzéremmel, minden idők egyik legjobb világbajnoki teljesítményével zárta a világbajnokságot, gratulálunk!

Eseménynaptár

X


Live stream


 Élő eredmények  Támogatóink